Nowy deski do krojenia i bloki do krojenia z Biomadery z Indonezji są tutaj! Zostały wyprodukowane w małej fabryce Java ręcznie robione. Tam, wysokie standardy ekologiczne i społeczne FSC® pracował.
sprawiedliwy i zrównoważony
Drewno pochodzi z wolno rosnących drzew tekowych na samej Jawie, które zostały zasadzone w XIX wieku przez ówczesne holenderskie mocarstwa kolonialne. Las jest obecnie zalesiony w sposób zrównoważony. Zarówno fabryka, jak i las posiadają certyfikat FSC® za wzorową gospodarkę leśną i uczciwą produkcję.
Bloki do rąbania z słojami z drewna tekowego
Ten prostokątny Hackbock nr 601 wykonany jest z tak zwanego drewna tekowego. Blok do siekania składa się z kawałków kwadratowego drewna przyciętych w poprzek włókien. Efekt: powierzchnię cięcia tworzy najtwardsza strona drewna – twardziel.
Blok do siekania jest szczególnie trwały i delikatny dla ostrzy noży. Słoje roczne są wyraźnie widoczne i nadają każdemu blokowi indywidualny wygląd. Bloki do siekania można łatwo przenosić dzięki frezowanym uchwytom po bokach. Nóżki z tyłu zapewniają pewne trzymanie się powierzchni roboczej i dobrą wentylację od spodu.
Jednoczęściowa deska śniadaniowa
Umierać Tablica śniadaniowa nr 101 to nasze najmniejsze deski do krojenia. Unikalny wzór drewna tekowego można zobaczyć na całej powierzchni w jego złotobrązowym odcieniu. Tutaj również każda deska jest wyjątkowa.
Umierać Deski do krojenia nr 103 i Nie 105 składają się z podłużnych kawałków drewna. Podczas klejenia zwrócono uwagę na zapewnienie harmonijnego ogólnego obrazu na całej powierzchni. Solidne, ale cienkie: o grubości od około 1 do 1,5 cm nie są zbyt ciężkie i mogą być używane i przechowywane w różnych miejscach w kuchni.
Najlepsze drewno do cięcia
Teak to idealne drewno na deski do krojenia i do użytku w kuchni: jest szczególnie odporne i trwałe pod wpływem wilgoci. W porównaniu z krajowymi gatunkami drewna, teak charakteryzuje się najniższym ryzykiem pęknięć i odprysków.
Tekowe klocki do krojenia i deski do krojenia należy przecierać wilgotną szmatką lub krótko myć pod bieżącą wodą. Nie nadają się do zmywarki. Od czasu do czasu polecamy olejowanie Biomaderasem olej do desek do krojenia lub zwykły olej do smażenia.