KONSULTACJA " deski do krojenia » oleje

Konserwacja desek do krojenia

Drewniana deska do krojenia zmienia się od pierwszego użycia. Będzie miał swoje lata, ale jeśli jest wykonany z dobrego drewna i dobrze wykończony, posłuży przez wiele lat. Tutaj dowiesz się, jak zachować urok drewna dzięki odpowiedniej pielęgnacji.

Właściwe i regularne olejowanie

Drewniane deski do krojenia są konserwowane olejem bezpiecznym dla żywności. Zapobiega to pęknięciom i zabrudzeniom. Do pielęgnacji drewna nadają się oleje jadalne, olej lniany lub nasz olej pielęgnacyjny przeznaczony specjalnie do desek do krojenia z drewna tekowego. Oleje nakłada się na drewno niestrzępiącą się bawełnianą szmatką. Nadmiar oleju należy zetrzeć po 10 minutach. Olejuj swoją drewnianą deskę do krojenia raz lub dwa razy w roku. Zapobiegnie to blaknięciu i pękaniu deski.

Spis treści

Jakość

najlepszy materiał
najlepsze drewno
deska do krojenia lub blok do krojenia

pielęgnacja

Konserwacja deski do krojenia
Czysta deska do krojenia

Pochodzenie

pochodzenie
Zrównoważony rozwój

Nasze deski do krojenia