KONSULTACJA " deski do krojenia » oleje
Konserwacja desek do krojenia
Drewniana deska do krojenia zmienia się od pierwszego użycia. Będzie miał swoje lata, ale jeśli jest wykonany z dobrego drewna i dobrze wykończony, posłuży przez wiele lat. Tutaj dowiesz się, jak zachować urok drewna dzięki odpowiedniej pielęgnacji.
Właściwe i regularne olejowanie
Drewniane deski do krojenia są konserwowane olejem bezpiecznym dla żywności. Zapobiega to pęknięciom i zabrudzeniom. Do pielęgnacji drewna nadają się oleje jadalne, olej lniany lub nasz olej pielęgnacyjny przeznaczony specjalnie do desek do krojenia z drewna tekowego. Oleje nakłada się na drewno niestrzępiącą się bawełnianą szmatką. Nadmiar oleju należy zetrzeć po 10 minutach. Olejuj swoją drewnianą deskę do krojenia raz lub dwa razy w roku. Zapobiegnie to blaknięciu i pękaniu deski.
12,95 €